Groei financiering in Cyber security

Sinds augustus 2019 ondersteunt Pride Capital Partners Link11, een innovatieve leverancier van DDoS-beveiligingssoftware, veilige DNS, botmitigatie en webapplicatie-firewalls, met groeifinanciering. Link11 werd opgericht in 2005 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankfurt am Main, Duitsland. Ca. 50 toegewijde medewerkers werken voor de DDoS-specialist. Management van Link11 gebruikt de mezzanine lening om internationaal te groeien en uit te breiden naar andere Europese landen. Dit artikel deelt de inzichten van Pride Capital Partners in een disruptieve markt.

De markt voor cyber security

De markt voor cyber security oplossingen is aantrekkelijk en cotinue groeiend. Bedrijven beginnen te beseffen dat het ontbreken van de juiste bescherming de bedrijfscontinuïteit ernstig kan schaden. DDoS-beschermingsproviders worden doorgaans gekenmerkt door een recurring en zeer winstgevend business model, waarmee bedrijven zoals Link11 in een zeer vroeg stadium toegang hebben tot financieringsopties.

De voorspelde snelle toename van het aantal aangesloten apparaten zal het belang van effectieve DDoS-verdedigingbvergroten. Het aantal devices zal stijgen van momenteel ongeveer 8 miljard devices tot meer dan 28 miljard in 2022 (bron: Cisco VNI Global IP Traffic Forecast, 2017 – 2022). De verkoop van DDoS-software zal naar verwachting ook snel groeien met een gemiddeld jaarlijks percentage (CAGR) van 14% tussen 2019 en 2024.

 

Het startpunt van Link11

Link11 ontwikkelde een cloudbeveiligingsplatform dat bedrijven van elke omvang en in alle bedrijfstakken beschermt tegen kwaadaardige aanvallen op applicaties en websites. Zelfs de kleinste onderbreking van bedrijfskritische applicaties of diensten als gevolg van cyberaanvallen kost bedrijven niet alleen tijd, zenuwen en geld, maar ook vertrouwen en reputatie. Het schaalbare platform van Link11, dat dergelijke aanvallen blokkeert, wordt verkocht in een recurring Software-as-a-Service (SaaS)-model. Klanten variëren van financiële instellingen tot logistieke en e-commercebedrijven en bevinden zich vooral in Europa.

De intensiteit en het aantal complexe multi-vector DDoS-aanvallen is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en vormt niet alleen een grote uitdaging voor e-commercebedrijven. Prominente voorbeelden waren GitHub in 2018, de Britse Nationale Loterij in 2017 of een klant van Cloudflare in 2014. Het doel van de aanvallen is niet langer om homepages volledig te verlammen, maar ook om via “backdoors” toegang te krijgen tot gevoelige klant- of bedrijfsinformatie.

Public Cloud en Link11

De huidige trend van de overstap naar de cloud zorgt voor een merkbare boost in flexibiliteit en behendigheid voor veel bedrijven, hetgeen betekent dat toepassingen op afstand toegankelijk zijn zonder on-premise veranderingen. De meeste grote cloudproviders (bijvoorbeeld AWS, Deutsche Telekom, enz.) bieden een geïntegreerde softwareoplossing om de cloudinfrastructuur en bedrijfscontinuïteit van hun klanten te beschermen. Deze beveiligingslaag is “hardware-agnostisch” en vereist geen technische wijzigingen aan de klantzijde voor de connectie. Het security management van de IT-infrastructuur wordt dus uitbesteed aan de cloud. Dit wordt door bedrijven gezien als een zeer kostenefficiënte manier om te beschermen tegen DDoS-aanvallen, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven zonder ‘security critical’ informatie.

In oktober 2019 leidde deze perceptie echter tot een schade van meer dan $ 100 Miljoen, toen AWS gedeeltelijk enkele uren niet beschikbaar was en klanten hun zakelijke applicaties niet konden uitvoeren. Naast een volledige of gedeeltelijke uitbesteding van de eigen infrastructuur van een bedrijf naar de cloud, bieden leveranciers van beveiligingssoftware zoals Link11 een extra beveiligingslaag met een hogere mate van individualisering van DDoS-beschermingsmaatregelen. Met zijn “Security Cloud” kan Link11 zich positioneren voor de infrastructuur van de klant en zo DDoS-aanvallen afweren zonder de bestaande infrastructuur te veranderen. De datasnelheid (latentie) van de klant wordt nauwelijks beïnvloed. De vraag naar dergelijke oplossingen zal blijven groeien naarmate bedrijven hun eigen IoT-omgevingen en -netwerken bouwen. Enterprise-oplossingen zijn meestal duurder en bedrijven worden dus geconfronteerd met een trade-off. Daarom moeten bedrijven hun eigen risico’s en kwetsbaarheid voor complexe DDoS-aanvallen zorgvuldig analyseren om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over het optimale niveau van DDoS-bescherming.

In vergelijking met concurrenten biedt Link11 een gepatenteerd “AI Shield”, dat veranderingen in aanvalspatronen detecteert en filters aanpast. Deze technische unique selling proposition leidt tot een betrouwbare identificatie van bedreigingen zonder dat de klant het merkt in de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij andere providers is de handmatige inspanning meestal iets hoger, hetgeen resulteert in een lagere schaalbaarheid.

Pride Capital en Link11

Link11 heeft een mezzaninelening ontvangen van Pride Capital Partners ter financiering van de nationale en internationale groeistrategie. Het mezzanine kapitaalproduct heeft een aantal kenmerken van eigen vermogen en biedt daarom veel van de voordelen van een traditioneel minderheidsbelang, maar zonder de aandeelhoudersstructuur of de governance te veranderen. Door de jarenlange focus van Pride Capital Partners op het softwaresegment biedt de samenwerking extra strategische meerwaarde, bijvoorbeeld bij het genereren van nieuwe leads of markt strategieën.

Link11 is reeds begonnen met het internationaliseringsproces en heeft lokale sales reps in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Nordics. Pride Capital positioneert zich als een sparringpartner die helpt bij het identificeren van organische en anorganische groeimogelijkheden. Pride Capital Partners financiert bedrijven in de software- en IT markt bij groei-, acquisitie– en management buy-out transacties.

Wilt u meer weten over Link11, onze visie op cyber security, of wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem direct contact met ons op!

Philipp Urbach: [email protected], +49 221 42914252
Marco Gollman: [email protected], +49 221 42914253
Laurens Asselbergs: [email protected]; +31 20 427 4242

 

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.