Arcus IT continueert buy & build strategie met overname Phylax ICT

Managed service provider Arcus IT, met vestigingen in Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel, heeft branchegenoot Phylax ICT Diensten B.V. uit Den Bosch overgenomen. Door de overname versterkt Arcus IT haar geografische spreiding in Nederland en groeit de onderneming naar > 130 werknemers.

Pride Capital Partners heeft in mei 2020 een mezzaninelening verstrekt aan Arcus IT ter financiering van de buy and build strategie. Sindsdien heeft Arcus IT reeds twee overnames gedaan. Naast Phylax ICT werd in mei Syson Automatisering overgenomen.

Phylax ICT is met bijna twintig jaar ervaring een echte allround specialist op het gebied van het inrichten van ICT voor bedrijven en organisaties in specifieke verticals zoals advocatuur, zorg & welzijn en industrie & groothandel. De diensten van Phylax ICT beslaan het volledige spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van complete ICT-infrastructuren en Cloud-diensten alsmede advisering rondom belangrijke thema’s zoals IT-veiligheid en privacy, de moderne werkplek, productiviteit en samenwerking binnen organisaties. Een nagenoeg naadloze aansluiting op de dienstverlening van Arcus IT.

Buy and build strategie

Sinds de oprichting heeft Arcus IT reeds 8 strategische overnames succesvol afgerond en werkt de onderneming aan verdere groei door het toevoegen van nieuwe ondernemingen aan de groep. In de acquisitiestrategie ligt focus op ondernemingen die in een specifieke vertical actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren. Pride Capital Partners ondersteunt Arcus IT in de doelstelling om dit jaar nog meer add-on acquisities te realiseren.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield, Arcus IT en Duitse ondernemingen eKomi, KAIROS, COYO en Link11.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.