Arcus IT Group neemt managed services provider Itass over

IT-dienstverlener Arcus IT Group, met zeven vestigingen verspreid over Nederland, heeft branchegenoot Itass uit Emmen overgenomen. Hiermee verwelkomt Arcus IT de 25 medewerkers van Itass binnen het team en breidt de IT-organisatie uit naar een nieuwe locatie in Nederland. Pride Capital Partners is sinds mei 2020 financieel partner in de buy and build strategie van Arcus IT. De overname van Itass is de vierde overname sinds Pride Capital Partners ingestapt is.

Itass is opgericht in 2002 en heeft in de daaropvolgende jaren een specialisatie opgebouwd binnen de werkplekautomatisering. Met specifieke branchekennis van de financiële dienstverlening, automotive, industrie/productie en makelaardij bedient Itass voornamelijk organisaties in Noordoost-Nederland. De dienstverlening van Itass omvat alle zaken die te maken hebben met de werkplek: Cloud-oplossingen, security, telefonie en beheer. Hiermee sluiten de activiteiten uitstekend aan bij de dienstverlening van Arcus IT.

Volgens Arcus IT CEO Rob Verbeek past deze overname in de ambities van de organisatie: “Met de overname van Itass bouwen wij onze service verder uit, zowel in kwaliteit als in lokale aanwezigheid. De locatie in Emmen zorgt ervoor dat wij organisaties in Noordoost-Nederland nog beter en sneller van dienst kunnen zijn. Dankzij de toevoeging van de Itass-medewerkers aan het Arcus IT-team kunnen we inmiddels bouwen op de kwaliteiten en ervaring van bijna 200 IT-professionals. In een dynamische en veelomvattende markt als deze is een dergelijk fundament volgens onze visie noodzakelijk.

Wim Langen, directeur van Itass, is tevreden met deze stap: “Ik heb gezocht naar een partij die Itass kan versterken en waar de continuïteit van Itass gewaarborgd wordt. Deze partij heb ik gevonden in Arcus IT en ik ben ervan overtuigd dat zij zullen zorgen voor een optimale opvolging, zowel voor onze relaties als voor alle medewerkers.

Arcus IT Group BV

Arcus IT is een leidende speler in de Nederlandse markt met ruim 2.500 klanten in meerdere focussectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg en MKB. Arcus IT beschikt over een breed product- en dienstenportfolio, waaronder online werkplekken, Microsoft 365, IT-security, VoIP-telefonie en online back-up oplossingen. Om haar klanten efficiënt te kunnen bedienen, heeft Arcus IT Group de beschikking over een eigen Cloud-platform én wordt er gebruikt gemaakt van public Cloud-diensten zoals Micosoft Azure.

Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield en Duitse ondernemingen eKomi, KAIROS en Link11.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.