eKomi neemt Nederlandse marktleider Klantenvertellen.nl over

De Berlijnse feedback management provider eKomi neemt 100% van de assets van Klantenvertellen.nl en Kiyoh over van Youvia. Met de toevoeging van de twee merken van Klantenvertellen.nl en Kiyoh creëert eKomi de grootste speler in de markt voor reviews in Duitsland en Nederland.

De Nederlandse marktleider Klantenvertellen.nl bedient ruim 9.000 klanten met meer dan 7 miljoen online reviews en brengt eKomi groep tot een totaal van ruim 30.000 klanten. Het management team van Klantevertellen.nl/Kiyoh is gecommitteerd de groei te versnellen in de Benelux en is enthousiast over de strategisch toegevoegde waarde van eKomi groep.

“Ik ben zeer verheugd samen te werken met Olaf en het ervaren management team van Klantenvertellen. De culturele fit met eKomi is sterk en onze investering zal hen ondersteunen de verdere groeimogelijkheden in de Benelux goed te benutten. De overname markeert ook een volgende mijlpaal in de buy-and-build strategie welke wij samen met Pride Capital Partners hebben gelanceerd”, aldus Michael Ambrose, CEO en oprichter van eKomi.

De strategie van eKomi is volgens Michael Ambros een hybride strategie bestaande uit organische groei en buy-and-build met acquisities in Europese core markten. Teneinde de leidende marktpositie verder uit te bouwen is eKomi voornemens vergelijkbare ondernemingen in Frankrijk, Spanje en Italië te acquireren in 2021.

Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner Pride Capital Partners: “Deze transactie is een volgende stap in de buy-and-build strategie die eKomi, Pride Capital Partners en HVB Tech gezamenlijk hebben geïnitieerd. Het belangrijkste doel van deze strategie is verdere versterking van eKomi’s leidende positie door geografische expansie en verbreding van de productportfolio richting haar klanten. Met de overname van Klantenvertellen.nl wordt eKomi marktleider in Nederland en wordt de Europese positie verder uitgebouwd.”

De koopsom is niet bekend gemaakt. Meer dan 200 werknemers zijn nu actief op het Berlijnse hoofdkantoor van de grootste Europese onafhankelijke leverancier van transactie gebaseerde klant reviews en product ratings. Het team wordt verder uitgebreid met de overname van enkele tientallen Nederlandse werknemers.

eKomi’s platform en keurmerk leveren grote waarde voor merken van klanten

eKomi, The Feedback Company, is Europa’s eerste en grootste onafhankelijke aanbieder van transactie gebaseerde reviews en product ratings. eKomi, wereldwijd Google partner met ruim 200 werknemers en hoofdkantoor in Berlijn, heeft reeds meer dan 100 miljoen reviews verzameld en gepubliceerd voor haar klanten.

Duizenden ondernemingen gebruiken de social commerce technologie van eKomi om nog meer vertrouwen van hun klanten te winnen. De unieke technologie van eKomi maakt het mogelijk voor online bedrijven om verkoop reviews, klantmeningen, product ratings en social recommendations en feedback te vergaren. Ofwel een positief online effect kan worden gerealiseerd op diverse social media platformen en websites, hetgeen zeer gunstig is voor ondernemingen.

Pride Capital Partners heeft eKomi ondersteund in het gehele overnametraject

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield, Arcus IT en Duitse ondernemingen eKomi, KAIROS en Link11.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.