eKomi realiseert overname van e-mailhandtekening softwareonderneming Crossware

De leidende Europese review onderneming eKomi uit Berlijn neemt 100% van de aandelen in Crossware over. Crossware, gevestigd in Auckland (Nieuw-Zeeland), is een vooraanstaande softwareleverancier voor e-mailhandtekening management met meer dan 1 miljoen gebruikers in de VS, EMEA en APAC-regio. De softwareoplossing van Crossware bedient een breed klantenbestand van kleinere MKB-bedrijven tot grote enterprise klanten. Het bundelen van de krachten van Crossware en eKomi zorgt voor verdere groei van de eKomi groep en voegt een nieuwe vertical toe in het klantinteractie portfolio. De overname markeert de volgende mijlpaal in de strategie van eKomi met als doel de eerste holistische B2B customer experience groep te worden.

Met de overname van Crossware zetten wij verder in op onze ontwikkeling om van eKomi de Europese marktleider te worden in de markt voor customer experience. De software van Crossware wordt door miljoenen gebruikers wereldwijd gebruikt en zorgt direct voor groei van onze groep alsmede voor verbreding van de customer experience van onze klanten. De overname van Crossware is de eerste stap in een reeks van acquisities die onze groep zal vergroten en onze ambitieuze groeistrategie zal versnellen,” aldus Michael Ambros, CEO en founder van eKomi.

eKomi continueert haar hybride strategie gericht op zowel autonome groei als buy-and-build door het realiseren van acquisities binnen de kernmarkten in Europa en wereldwijd. Crossware is reeds de tweede strategische overname van eKomi in 2021 en onderstreept deze strategie.

Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner van Pride Capital Partners: “De overname van Crossware is een volgend hoogtepunt in de buy-and-build strategie van eKomi, waarmee ongeveer twee jaar geleden is gestart, toen Pride Capital Partners aan boord kwam. Sindsdien heeft eKomi haar sterke marktpositie verder uitgebouwd door het vergroten van het geografische bereik en product portfolio. Met de overname van Crossware wordt eKomi een leidende speler in de emailhandtekening software en kan het aanvullende oplossingen bieden voor klantinteractie voor de klanten van zowel eKomi als Crossware.

eKomi’s platform en keurmerk leveren grote waarde voor merken van klanten

eKomi, The Feedback Company, is Europa’s eerste en grootste onafhankelijke aanbieder van SaaS software gericht op klant, product, merk en werknemer feedback, reviews en experience management oplossingen. EKomi is één van de leidende spelers op gebied van transactie gebaseerde reviews en product ratings. eKomi, wereldwijd Google partner met ruim 250 werknemers en hoofdkantoor in Berlijn, heeft reeds meer dan 100 miljoen reviews verzameld en gepubliceerd voor haar klanten.

Duizenden ondernemingen gebruiken de social commerce technologie van eKomi om nog meer vertrouwen van hun klanten te winnen. De unieke technologie van eKomi maakt het mogelijk voor online bedrijven om verkoop reviews, klantmeningen, product ratings en social recommendations en feedback te vergaren. Ofwel een positief online effect kan worden gerealiseerd op diverse social media platformen en websites, hetgeen zeer gunstig is voor ondernemingen.

Pride Capital Partners heeft eKomi ondersteund in het gehele overnametraject

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH-regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede institutionele beleggers, vermogende particulieren, family offices en (oud)ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit Arcus IT, Spotzer, Fairbanks, BTC, Bright River, Bluefield, Netaxis (BE) en DACH ondernemingen MoveXM (DE), Kendox (ZWI), eKomi (DE) en Link11 (DE).

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.