KAIROS gaat partnership aan met IQVIA

Pride Capital’s portfolio company KAIROS (healthcare software) met kantoren in Bochum, Berlijn en Boston heeft haar krachten gebundeld met US listed IQVIA (NSSE:IQV) per 1 maart 2021. Dit is de tweede exit voor Pride Capital Partners in de afgelopen 3 maanden.
IQVIA is wereldleider in de markt van advanced analytics, technologie oplossingen en klinische onderzoeksdiensten ten behoeve van de biowetenschappen. IQVIA combineert data assets, technologie en analytics met diepe, therapeutische expertise waarmee innovatieve medicatie sneller aan patiënten kan worden geleverd en met betere resultaten.

IQVIA gebruikt een variëteit aan privacy versterkende technologieën en security maatregelen waarmee de individuele privacy wordt beschermd bij het verzamelen van data. Het analyseren van deze informatie helpt stakeholders in de zorgsector ziektepatronen te identificeren en deze te bestrijden met effectieve behandelmethoden en -therapieën.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner Pride Capital Partners): ”Wij zijn zeer trots dat KAIROS en het innovatieve software platform (CentraXX) brede interesse heeft aangetrokken van ziekenhuizen en strategische partners. Wij geloven, net als het management, dat IQVIA de best mogelijke partner is voor KAIROS teneinde gezamenlijk te profiteren van de potentie van het platform in de verdere digitaliseringsslag in de zorgsector.”

Martin Zünkeler (oprichter en CEO van KAIROS): ”Wij kijken terug op een ondernemend partnership van bijna drie jaar met Pride Capital Partners. Wat ik het meest gewaardeerd heb in de partnership is de hands-on mentaliteit van Pride Capital Partners. Naast het funden van onze groeiplannen heeft Pride Capital Partners ons ook geholpen onze accounting te professionaliseren, ons uitgenodigd te spreken op industry events, haar netwerk voor ons geopend en een commerciële roadshow door Nederland voor ons georganiseerd. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een succesvol partnership met een beursgenoteerde miljardenonderneming.”

Het management van KAIROS zal samen met IQVIA de business verder helpen te ontwikkelen. Gezamenlijk zorgen zij voor een boost van de nationale en internationale groei door het toevoegen van technologieën van IQVIA aan de bestaande portfolio, alsmede het versterken van expertise in sales, development en project management. IQVIA profiteert van de intelligente integratiemogelijkheden van KAIROS en haar CTMS, biobanking en PRO (Patient Reported Outcome) systemen.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield, Arcus IT en Duitse ondernemingen Link11 en eKomi.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.