Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan MUIS Software

Het management onder leiding van Mattijs Wilms heeft een management buy-out (“MBO”) van Multi User Informatie Systemen BV (“MUIS Software”) gerealiseerd. Deze buy-out is mede gefinancierd door Rabobank en Main Mezzanine Capital. BrightOrange heeft de aandeelhouders in deze transactie begeleid.

MUIS Software is leverancier van administratieve software, van internetboekhouden tot ERP toepassingen. Onderscheidend voor de software van MUIS Software is dat de on- en offline versies geïntegreerd met elkaar te gebruiken zijn. Zo kan de ondernemer met iMUIS Online boekhouden (web-based) en de accountant gelijktijdig de administratie controleren en uitwerken met iMUIS Accountancysoftware. Enkele jaren geleden heeft oprichter Dick Heijnis de dagelijkse leiding overgedragen aan Mattijs Wilms en met de MBO neemt Mattijs ook een deel van de aandelen van Dick Heijnis over.

Mattijs is in 2000 begonnen bij MUIS Software en stond onder andere aan de wieg van de SaaS oplossing ‘iMUIS Online’. Het management heeft overwogen een investeerder aan boord te halen, maar heeft in Main Mezzanine Capital de ideale partner gevonden om de MBO en de beoogde groeiplannen te realiseren. MUIS Software heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologisch hoogwaardige oplossingen. De komende periode ligt de focus vooral op de uitrol van deze producten en de marketingstrategie, waarbij het netwerk van Main van waarde is voor het management.

De toegang tot de kennis en het netwerk van Main heeft een belangrijke rol gespeeld in onze keuze voor Main.”, aldus Mattijs Wilms.

De toegang tot de kennis en het netwerk van Main heeft een belangrijke rol gespeeld in onze keuze voor Main.”, aldus Mattijs Wilms.

Met het verstrekken van een mezzanine lening aan MUIS Software voegt Main Mezzanine Capital de zesde onderneming toe aan haar portefeuille. Lars van ’t Hoenderdaal: “We volgen MUIS Software al een langere periode en met deze transactie vallen meerdere stukjes van de puzzel op zijn plaats.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de Software en TMT sector in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.