Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

In december 2014 heeft OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening is verstrekt ter financiering van een management buy-out (“MBO”), waarbij Main Capital III een meerderheidsbelang heeft verworven. De mezzanine lening is achtergesteld bij de bancaire financiering.

Voor Main Mezzanine Capital is dit de tweede mezzanine lening aan OnGuard. In april 2014 werd een lening verstrekt ter financiering van internationale expansie. Deze mezzanine lening is in de MBO-transactie afgelost, waarbij een aantrekkelijk rendement is gerealiseerd voor alle funders.

De investering van Main Capital III in combinatie met de nieuwe mezzanine lening stelt OnGuard in staat de internationale groeistrategie te continueren en verder uit te bouwen. OnGuard is gevestigd in Nederhorst den Berg, realiseert een winstgevende omzet van > € 7 miljoen, waarvan 75% jaarlijks terugkerend en biedt werk aan 55 medewerkers. OnGuard heeft vestigingen in Engeland en Australië. De software van OnGuard wordt dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 mensen in 850 bedrijven verdeeld over meer dan 40 landen.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende MKB bedrijven in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten. Eerder verstrekte Main Mezzanine Capital leningen aan SecondFloor en AllSolutions.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.