Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan SecondFloor

SecondFloor, een toonaangevende Nederlandse financiële services en software onderneming met een internationaal klantenbestand, heeft ter financiering van het werkkapitaal en het versterken van de financiële positie een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende MKB bedrijven in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.

Frans Hemmer, CFO van SecondFloor, heeft gekozen voor een mezzanine lening, omdat “wij op een adequate en efficiënte wijze de financiële positie van SecondFloor kunnen versterken zonder enige wijziging in de aandeelhouderssetting en ingewikkelde waarderingsdiscussie. Daarnaast is een versnelde internationale expansie mogelijk”.

Lars van ‘t Hoenderdaal, managing partner van Main Capital Partners, vult aan dat “het aantrekken van een mezzanine lening uitstekend geschikt is voor ondernemingen die op een eenvoudige wijze met een korte doorlooptijd kapitaalversterking willen. Wij hebben nu twee mezzanine leningen verstrekt aan ondernemingen met internationale groeiambities. Wij ervaren veel belangstelling van vergelijkbare groeiende bedrijven”.

SecondFloor is gevestigd in Schiphol-Rijk, realiseert een winstgevende omzet van > € 10 miljoen en biedt werk aan ca. 100 fulltime medewerkers verdeeld over kantoren in zes landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. SecondFloor levert innovatieve compliance & risk management software en services, specifiek gericht op de verzekeringssector (Solvency II problematiek).

Main Capital Partners is naast een succesvol investeerder in software ondernemingen nu ook financier van Nederlandse MKB bedrijven, die graag verder willen en kunnen springen dan de krimpende ruimte die de meeste huisbanken bieden. Main Mezzanine Capital zal in de komende 2 jaar ca. € 20 miljoen verstrekken. De mezzanine lening aan SecondFloor is de tweede van Main Mezzanine Capital. De eerste mezzanine lening is verstrekt aan OnGuard.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.