Management BTC realiseert samen met Pride Capital Partners management buy-out

Amstelveen/Amsterdam, 10 september 2019

Ray Kemp (CEO) en Frank Meerts (CFO) van BTC hebben gezamenlijk met het management en Pride Capital Partners een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd voor de organisatie. De oprichters van BTC, Dick Houtsma en Ronald Horn, blijven als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming en zullen in 2020 toetreden als leden in de Raad van Advies.

BTC heeft sinds haar oprichting in 2000 een sterke positie opgebouwd in de telecom en ICT-markt. In het afgelopen jaar hebben Dick Houtsma en Ronald Horn besloten zich geleidelijk terug te trekken uit de dagelijkse operatie. In januari 2019 hebben zij het stokje overgedragen aan Ray Kemp, de nieuwe CEO van BTC. Enkele maanden later is Frank Meerts toegetreden als CFO.

Telecom en IT samenbrengen

Zowel Ray Kemp als Frank Meerts hebben hun sporen verdiend bij diverse ondernemingen in de ICT-markt en brengen hun ervaring mee om verdere uitrol van de strategie van BTC te realiseren in samenwerking met het management. Deze strategie is geënt op het samenbrengen van telecom en IT. Hierbij ligt de focus op versterking van de productportfolio; connectiviteit/cloud, Managed Services en System Integration. Hiermee willen zij een unieke combinatie realiseren als Managed Service Provider (MSP), zodat aan klanten nog meer hoogwaardige oplossingen kunnen worden geleverd. Teneinde deze strategie mede vorm te geven wordt ook gekeken naar het realiseren van meerdere gerichte acquisities.

Buy and build strategie

Dick Houtsma en Ronald Horn: “In bijna 20 jaar hebben wij met heel veel plezier en passie BTC opgebouwd tot een volwaardige speler op het gebied van ICT. Het lijkt ons tijd geworden om het stokje over te dragen aan Ray Kemp en Frank Meerts om invulling te geven aan de te volgen groeistrategie van BTC.”

Ray en Frank over de recente ontwikkeling: “Dick en Ronald hebben de afgelopen 19 jaar een prachtig bedrijf weten neer te zetten. Wij hebben het vertrouwen dat we met deze basis verder door kunnen pakken naar een buy and build strategie en de groeiambitie die zij een jaar geleden hebben uitgesproken te realiseren.”

Lars van ‘t Hoenderdaal (Managing Partner Pride Capital Partners): “Wij zijn sinds maart 2018 financier van BTC. Ray Kemp is een goede bekende binnen het Pride Capital Partners netwerk en hij was eerder betrokken bij Lunatech waar wij met Pride Capital Partners een MBO transactie mede hebben gefinancierd. Wij verwelkomen Ray Kemp en Frank Meerts in het management van BTC en zijn verheugd deze transactie mede mogelijk te maken.”

Over BTC

BTC adviseert en ondersteunt bedrijven en overheden op het gebied van strategische ICT-oplossingen. De missie van de organisatie is om de ‘creatieve en technische partij’ voor de ICT-uitdagingen van haar klanten te zijn. Samen met ruim 70 medewerkers zorgt BTC in samenwerking met de klant voor effectieve en haalbare oplossingen die passen bij het DNA van de klant en draagt zorg voor de implementatie hiervan. De oplossingen resulteren in de verhoging van klantbinding en effectiviteit van de bedrijfsprocessen, zodat de klant Ready for the Cloud is en daarom bedrijfsklaar voor de toekomst.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt company die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt in de Benelux en DACH regio financiert in het kader van groei, overnames en buy-outs.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit OnGuard, DataManagement Professionals, The Valley, Spotzer, BTC, Bright River, Blue Field en Duitse ondernemingen KAIROS, COYO en Link11.

 

 

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.