Management realiseert MBO van Lunatech

Ray Kemp en Nicolas Leroux, gezamenlijk CEO, hebben succesvol een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd van Lunatech Labs BV (“Lunatech”). In de transactie hebben tevens enkele personeelsleden een belang verworven. Lunatech is een Nederlandse ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in systeemintegratie, aangepaste software implementatie en webapplicaties.

Main Corporate Finance heeft de MBO gestructureerd en de financiering gearrangeerd. De bancaire financiering is verstrekt door Rabobank. De transactie is mede gefinancierd met een mezzanine lening van Main Mezzanine Capital.

Lunatech is gespecialiseerd in het koppelen en structureren van koppelingen tussen back-end en front-end applicaties. Lunatech biedt ondersteuning bij complexe IT systeemintegratie- en migratieprojecten en ondersteunt organisaties op het gebied van ICT. De onderneming biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen waaronder consultancy en het leveren van projectteams van Scala professionals.

Lunatech is opgericht in 1993 en gevestigd in Rotterdam. Lunatech levert haar diensten aan aansprekende klanten in Nederland en Frankrijk, zoals bijvoorbeeld: ING, SDU, Alcatel, Disney en UPS.

Ray Kemp (CEO Lunatech): “Dankzij de financiering van de bank en mezzanine hebben wij de MBO kunnen realiseren zonder private equity investeerder. Op deze wijze kunnen wij zelfstandig onze groei realiseren.

De kracht van Lunatech wordt ook erkend door de investeerders, aldus Lars van ‘t Hoenderdaal: “Lunatech is een zeer mooi bedrijf met een sterk management team en internationale groeipotentie. Wij ervaarden dan ook grote belangstelling bij onze funders deel te nemen aan deze mezzanine propositie.

Nadat overeenstemming was bereikt over de transactie- en financieringsconstructie kon de transactie binnen 4 weken worden afgerond. Hierbij heeft Rabobank ook snel kunnen acteren.

Ray Kemp, CEO Lunatech, is zeer tevreden met de gerealiseerde MBO: “Dankzij de financiering van de bank en mezzanine hebben wij de MBO kunnen realiseren zonder private equity investeerder. Op deze wijze kunnen wij zelfstandig onze groei realiseren.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de TMT sector in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.