Marlin Equity Partners tekent overeenkomst met COYO voor groei investering

Pride Capital Partners is verheugd bekend te maken dat portfolio onderneming COYO een overeenkomst heeft getekend met Marlin Equity Partners voor een groei investering van Marlin. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van regelgevende instanties en gangbare closing voorwaarden. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan betekent dit de eerste exit voor Pride Capital Partners van een portfolio onderneming uit haar private debt fund; een belangrijke mijlpaal.

Social intranet softwareonderneming COYO was sinds begin 2019 onderdeel van de portfolio van Pride Capital Partners. De onderneming is gevestigd in Hamburg met ruim 140 werknemers.

 

COYO – een digital home voor werknemers

In 2010 werd COYO opgericht als consultancybedrijf door Jan Marquardt en is gegroeid tot een leidende softwareonderneming in de markt voor social intranet. COYO levert haar klanten een geïntegreerd software platform voor het delen van bedrijfsnieuws, netwerkmogelijkheden en real time communicatie – ofwel een digital home.

Het huidige COYO platform is in-house ontwikkeld en is in 2014 gelanceerd als een pure-play cloud software product op basis van een abonnementsmodel (SaaS). In de eerste jaren heeft COYO de groei zelfstandig gefinancierd en daarmee een sterke positie uitgebouwd, diverse klanten gecontracteerd en groei van recurring omzet gerealiseerd.

 

Volgende groeifase

In 2019 richtte COYO haar strategie op verdere groei en het opschalen op basis van customer success en trok extern kapitaal aan ter financiering van deze groei. Pride Capital Partners herkende in COYO een mooi softwareproduct, sterk management team en groeiende recurring business en ondersteunde de verdere groei van COYO middels een mezzaninelening.

Gedurende de investeringsperiode dat Pride Capital Partners heeft COYO sterke groei doorgemaakt en double digit omzetgroei gerealiseerd. Hierdoor is de onderneming in een nieuwe league gekomen en daarmee op de radar gekomen van grotere internationale investeringsmaatschappijen. Volgend op een fase van versnelde groei heeft Marlin Equity Partners in november 2020 een akkoord bereikt met de aandeelhouders van COYO om de onderneming te supporten met nieuw kapitaal ter financiering van verdere organische en internationale groei, alsmede productontwikkeling.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner Pride Capital Partners): “wij kijken terug op een succesvolle partnership met COYO waarin COYO zich heeft ontwikkeld tot een leidende speler op het gebied van social intranet in de DACH regio. De toegevoegde waarde van een dynamisch informatie uitwisselingskanaal voor enterprise klanten van COYO is indrukwekkend en dit heeft zich verder bestendigd in de huidige moeilijke marktomstandigheden. Wij wensen COYO en Marlin Equity Partners veel succes in hun gezamenlijke toekomst!

Jan Marius Marquardt (CEO & oprichter COYO): “vanuit het perspectief van ondernemer is de mezzaninelening van Pride het beste wat ons is overkomen. We hebben de controle over de business behouden, zijn niet verwaterd en hebben groeikapitaal aangetrokken van een ervaren investeerder en adviseur. Ik kan softwareondernemers aanbevelen mezzanine kapitaal te beschouwen als goed alternatief voor het breder bekende venture capital.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield en Arcus IT en Duitse ondernemingen eKomi, KAIROS en Link11.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.