Namens Main Capital Partners wensen wij u een gelukkig, gezond en ondernemend 2018 toe!

Alle nieuwsberichten van het afgelopen jaar kunt u teruglezen op de nieuwspagina op onze website. Graag delen wij de hoogtepunten van afgelopen jaar in dit jaaroverzicht.

Voor 2018 verwachten wij een verdere groei van onze investeringen, add-on acquisities en exits, zowel voor Private Equity in de Benelux en DACH-regio als voor mezzanine investeringen in de Technologie, Media & Telecom (TMT) sector in dezelfde regio’s. Ook zal Main Mezzanine Capital een fonds oprichten met een doelgrootte van EUR 100 miljoen.

Tot slot noemen wij graag nog de versterking van onze firma met de benoeming van Wilko Scheurwater als Partner & Chief Finance, Risk and Governance Officer per 1 januari 2018 bij Main Capital Partners.

Wij danken u voor de fijne samenwerking en uw interesse en zien u graag terug in 2018!

Charly Zwemstra en Lars van ’t Hoenderdaal


Main Capital

In 2017 hebben wij Main Capital V met een fondsgrootte van EUR 236.5 miljoen gelanceerd. Het fonds richt zich op growth buy-outs en leveraged buy-outs van succesvolle, winstgevende en groeiende softwarebedrijven in de Benelux en DACH-regio. In 2017 hebben wij de volgende ondernemingen toegevoegd aan onze portefeuille.

Main Capital verwief meerderheidsbelangen in MUIS Software (SaaS boekhoud- en ERP software), Inergy (Managed BI en Analytics), Verklizan (Cloud-based Connected Healthcare platform), evania video (videoadvertentie oplossingen) Duitsland, GOconnectIT (Geospatial Information System en Field Service Management) en JobRouter(Workflow en BPM software) Duitsland. De focus van Main Capital is gericht op het verbeteren van de (internationale) positie van haar portfoliobedrijven, het uitbouwen van partnernetwerken en het realiseren van een groeiende mate van recurring revenues en winstgevendheid. Onderdeel van de strategie is het uitbouwen van portfoliobedrijven door middel van gerichte add-on acquisities. De volgende add-on acquisities hebben wij mede gefaciliteerd afgelopen jaar:

In 2017 heeft Main Capital een succesvolle exit gerealiseerd van Connexys aan het Amerikaanse recruitment softwarebedrijf Bullhorn. Daarnaast is haar belang in de ABIT/EuroSystems groep verkocht aan een internationale Private Equity speler en werd Regas in december verkocht aan een Duitse koper. Alle exits hebben voor de funders een hoog rendement opgeleverd.

Na de opening van het Duitse kantoor in Düsseldorf is het team snel gegroeid. Door de continue groei van het team, het toenemend aantal investeringen en zeer veel aantrekkelijke mogelijkheden in de Duitse software markt verhuisde het Duitse team naar een nieuw kantoor aan de Rathausufer 17 in Düsseldorf.

 

Industry Events

Voor het zesde jaar op rij hebben wij de Main Software 50 georganiseerd. Met dit event zetten wij de Nederlandse softwaremarkt beter op de kaart. Het event, met Roelof Hemmen (BNR Nieuwsradio) als host en Remco Brouwer (Senior Vice President Digital Transformation bij Randstad Holding) als keynote speaker, trok wederom meer bezoekers dan eerdere edities. De winnaars van 2017 zijn:

Op www.main50.nl is de event video en de bedrijfsfilms van de vijf winnaars te vinden. Naast de Main Software 50 hebben we het Main Insight Event in zowel Duitsland als Nederland georganiseerd. De Nederlandse editie stond in het teken van ‘Customer Success & Customer Experience management for software companies’ met sprekers van Accenture, Qualtrics, Exact en Onguard. De eerste editie van het Main Insight DACH event stond in het teken van ‘Shift towards recurring business models’ met sprekers van SAP, artegic en Salesforce.

Het Main CTO Event werd voor de vierde keer georganiseerd. Dit evenement wordt georganiseerd voor de CTO’s van onze portefeuille ondernemingen en is gericht op technologische ontwikkelingen en development architecturen. Het event stond dit jaar in het teken van security. De presentaties werden verzorgd door OWASP, KPMG, Guardian 360, S-Unit en Webweaving.


Main Mezzanine Capital

Main Mezzanine Capital heeft in 2017 haar portefeuille verder uitgebouwd met vier aansprekende ondernemingen in de Technologie, Media & Telecom (TMT) sector en heeft nu in totaal bijna EUR 40 miljoen aan kapitaal uitgezet.

Tevens zijn in 2017 drie succesvolle exits gerealiseerd waarbij voor onze funders aantrekkelijke rendementen zijn gerealiseerd. Door sterke groeiontwikkeling van de ondernemingen in onze mezzanine portefeuille ontstaat veel interesse van (inter)nationale partijen.

In januari is MUIS Software verkocht aan Main Capital. In juli is ABIT/EuroSystems verkocht aan een Private Equity partij. In december is Talkwalker verkocht aan een internationale Private Equity speler.

In 2018 zullen wij ons Mezzanine Fonds lanceren met een doelgrootte van EUR 100 miljoen. Met dit fonds zullen wij onze investeringsstrategie continueren en blijven wij ons richten op winstgevende en groeiende MKB ondernemingen in de TMT sector in de Benelux en DACH regio.

De mezzanine propositie ondersteunt MKB ondernemingen in het realiseren van hun groei ambities zoals bijvoorbeeld (internationale) expansie, acquisities en management buy-outs. Main Mezzanine Capital financiert ondernemingen die voldoen aan de volgende criteria:

  • Omzet > € 3,0M
  • Winstgevend (cash flow positief)
  • > 20 werknemers
  • Meerdere aandeelhouders en sterk management team
  • Bewezen business model en track record
  • De minimale omvang van een mezzanine lening bedraagt € 2,0M

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening voor u kan betekenen, kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden