Pride Capital Partners faciliteert MBO van Cloud managed services company Fairbanks

Cloud managed services provider Fairbanks International Group (“Fairbanks”) en Pride Capital Partners verstevigen hun samenwerking met het realiseren van een management buy-out (MBO). In de management buy-out transactie hebben Marijn van Heeswijk en Eric Kessels hun aandelenbelang uitgebreid. Voor Pride Capital Partners is dit de eerste hybride transactie van het fonds, waarbij een mezzaninelening is verstrekt in combinatie met een minderheidsbelang.

Fairbanks, opgericht in 2004, is in recente jaren uitgegroeid tot een organisatie met een sterk team aan technische medewerkers en een unieke positie in de Europese markt voor Open Cloud Infrastructure diensten. Het hoofdkantoor van Fairbanks is gevestigd in Baarn en bij de onderneming zijn ruim 20 werknemers in dienst.

Fairbanks beheert en levert diensten op het gebied van complexe open infrastructuren aan nationale en internationale klanten die gebruikmaken van private Cloud omgevingen. De dienstenportefeuille van de organisatie omvat Linux-based OpenSource technologieën als OpenStack (Cloud technologie), Ceph (opslag technologie) en Kubernetes (container technologie), alsmede emergency assistance oplossingen. Door het aanbieden van de diensten via een managed services model kan Fairbanks haar klanten op schaalbare wijze ontzorgen van Cloud-gerelateerde infrastructurele en operationele zaken.

Ideale momentum voor verdere groei

Fairbanks heeft in recente jaren een sterke groei doorgemaakt en een unieke positie verworven in de Europese Open Cloud Infrastructures markt. Deze groei is mede versneld door de overname van 42on, specialist in Ceph technologie, in 2019. De organisatie profiteert hierbij van de snelle groei die deze markt kenmerkt en het feit dat nagenoeg alle diensten remote uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is het businessmodel in de laatste 3 jaar met succes getransformeerd naar een managed services model, waardoor de schaalbaarheid van de onderneming sterk is gegroeid. Deze elementen creëren het ideale momentum en het juiste fundament voor Fairbanks om verder op te schalen met Pride Capital Partners als partner. Naast groei uit eigen kracht vormen strategische overnames onderdeel van de strategie.

Ruud Harmsen, CEO en oprichter Fairbanks: “Ik heb Fairbanks met succes getransformeerd naar een technisch hoogstaande onderneming. Het is een goed moment om het stokje over te dragen aan mijn getalenteerde mede managementleden. Uiteraard blijf ik nog wel actief betrokken bij de operatie. Aan Pride Capital Partners hebben wij een goede partner om de komende jaren Fairbanks naar een volgend niveau te tillen. Het is daarmee mooi om Pride als aandeelhouder bij de club te hebben.

Eric Kessels, CTO van Fairbanks en 42on: ”OpenSource infrastructuren zijn niet meer weg te denken uit de huidige datacenters, terwijl de complexiteit in die infrastructuren toeneemt. Door de expertise van onze medewerkers en de ervaring die we in onze dienstverlening hebben opgedaan, zijn we in staat beheerteams bij klanten te ondersteunen of zelfs volledig te ontzorgen in het beheer van hun Cloud platform.” Marijn van Heeswijk, COO: “Samen met Pride Capital Partners kunnen we onze expertise verder verdiepen en het aantal technieken uitbreiden voor zowel de Europese markt als daarbuiten.”

Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner Pride Capital Partners: “Wij kennen Fairbanks ruim 4 jaar en hebben de transformatie van dichtbij meegemaakt. We hebben een sterke voorliefde voor recurring businessmodellen met een internationaal klantenprofiel. Samen met het nieuwe management zien we nog een mooie rit voor ons, mede gezien het hoogopgeleide personeelsbestand en de positieve marktontwikkelingen. Naast continuering van autonome groei, streven we ook strategische overnames na.

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH-regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede institutionele beleggers, vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit Arcus IT, Spotzer, BTC, Bright River, Bluefield en Duitse ondernemingen eKomi en Link11.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.