Pride Capital Partners financiert buy and build strategie van Arcus IT

Amsterdam/Zwolle, 6 mei 2020

Managed service provider Arcus IT Group (“Arcus IT”) heeft een mezzaninelening aangetrokken van Pride Capital Partners ter co-financiering van haar acquisitiestrategie. Arcus IT, opgericht in 2016 door Rob Verbeek, is door meerdere overnames uitgegroeid tot een onderneming met > 100 werknemers en een sterke geografische spreiding in Nederland. Het hoofdkantoor van Arcus is gevestigd in Zwolle en daarnaast heeft de onderneming kantoren in Rotterdam en Oud Gastel.

Arcus IT is een leidende speler in de Nederlandse markt met > 1.000 klanten in meerdere focussectoren, zoals accountancy en gezondheidszorg, De focus ligt op klanten met 50-500 werkplekken waar een breed product- en dienstenportfolio wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld online werkplekke, Office 365, IT security, VoIP telefonie en online back-up oplossingen. Teneinde haar klanten efficiënt te kunnen bedienen heeft Arcus IT een eigen cloud platform ontwikkeld met eigen hosting technologie en performance management tooling, welke bijdraagt tot een groeiend recurring en schaalbaar business model.

Buy and build strategie

Sinds de oprichting heeft Arcus IT reeds 6 strategische overnames succesvol afgerond en werkt de onderneming aan verdere groei door het toevoegen van nieuwe ondernemingen aan de groep. In de acquisitiestrategie ligt focus op ondernemingen die in een specifieke vertical actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren. Pride Capital Partners ondersteunt Arcus IT in de doelstelling om dit jaar nog meer add-on acquisities te realiseren.

Rob Verbeek (oprichter en CEO Arcus IT): ”De Nederlandse ICT-markt consolideert en Arcus wordt een van de leidende spelers in dit segment. De mezzaninelening van Pride Capital Partners, in combinatie met onze bancaire financiering, geeft ons voldoende funding om te groeien tot een markt leidende Managed Service Provider in de mid-market in Nederland.”

Lars van ’t Hoenderdaal (managing partner Pride Capital Partners): “Wij kennen Rob Verbeek al vele jaren en zijn enthousiast over de reeds bewezen buy & build strategie van Arcus IT, waarmee een leidende onderneming in Nederland wordt gecreëerd met een schaalbaar en sterk recurring profiel. We kijken ernaar uit de toekomstige buy & build strategie van de onderneming te supporten.”

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield en Duitse ondernemingen eKomi, KAIROS, COYO en Link11.

Contactgegevens Arcus IT Group

Rob Verbeek
T: +31 (0)611744822
E: [email protected]

Contactgegevens Pride Capital Partners

Lars van ‘t Hoenderdaal
T: +31 (0)651797111
E: l[email protected]

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.