Pride Capital Partners financiert verdere groei van Kendox AG

Pride Capital Partners heeft een mezzaninelening verstrekt aan Kendox ter financiering van verdere uitrol van haar cloud solution. Kendox is een softwareonderneming gericht op mid-market klanten die kantoor- en administratieve processen willen digitaliseren middels een archiveringsoplossing die voldoet aan AVG-richtlijnen. De software van Kendox wordt gebruikt door klanten in diverse marktsegmenten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk voor het audit-proof opslaan digitale bestanden en overal en altijd toegang hebben tot deze bestanden.

Kendox is een leidende speler van Document Management Software

Kendox is 15 jaar geleden opgericht door enkele DMS (Document Management Software) experts en per heden zijn 60 mensen werkzaam bij de onderneming verspreid over Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oberriet (Zwitserland). Ruim 900 klanten gebruiken de softwareoplossingen van Kendox, waarvan ca. 10% een cloudoplossing gebruikt.

Kendox ondersteunt haar klanten bij het opzetten van digitale document en informatieprocessen. Sinds 2004 ontwikkelt de Zwitserse onderneming moderne, flexibele en gebruiksvriendelijke standaard software voor document en business process management, archivering, scanning, mailverwerking, procurement process automation, e-mail compliancy en digitale documenten.

De klanten van Kendox zijn wereldwijde ondernemingen in de sectoren logistiek, publieke instellingen en productie. Kendox onderhoudt partnerships met meerdere on-premise en cloud system integrators en werkt bijvoorbeeld met gecertificeerde SAP Business ByDesign implementatiepartners die cloud-ERP kunnen aanvullen met document cloud solutions.

Kendox beschikt over een virtual data center met fysieke locaties in Duitsland en Zwitserland en biedt haar klanten daarmee niet alleen een hoge security standaard, maar ook flexibiliteit en transparantie in het gebruik van de cloud oplossingen. Met de nieuwe Microsoft 365 integratieoplossing biedt Kendox nu ook Microsoft gebruikers de mogelijkheid end-to-end totaaloplossingen te implementeren.

Door de transitie naar de cloud maakt Kendox haar producten nog toegankelijker voor MKB-ondernemingen. Pride Capital Partners zal Kendox ondersteunen in haar expansie naar het snelgroeiende cloud segment en het uitrollen van het business model teneinde de groei te versnellen in de komende jaren.

Financieren van de groeistrategie

De financiering van Pride Capital Partners stelt Kendox in staat de ambitieuze groeiplannen te continueren zonder verwatering van de huidige aandeelhouders. De cloud positie wordt verder versterkt en internationaal uitgebouwd. De key strategie in de komende jaren is gericht op de verdere transitie naar een meer SaaS gebaseerde onderneming.

Manfred Terzer (co-founder en CEO Kendox): “het financieringsvraagstuk is essentieel voor ons, aangezien Kendox tot op heden geheel zelfstandig is gefinancierd. Met deze financiering kunnen wij de ontwikkeling van onze cloud oplossing verder uitrollen. Pride Capital Partners is een uitstekende partners met bovenal een sterke expertise in de ICT-markt. Gezamenlijk zullen wij nieuw terrein ontginnen en onze positie in bestaande markten versterken. We kijken uit naar een mooie gezamenlijke toekomst.”

Lars van ’t Hoenderdaal (managing partner Pride Capital Partners): “Kendox heeft een sterke positie als DMS-softwareonderneming in de DACH-regio. Dit is eveneens bewezen door langdurige klantrelaties met wereldwijde marktleiders en Duitse MKB-ondernemingen. Samen met Kendox willen we de groei van de cloud softwareproducten versnellen. Het Kendox Cloud Eco segment heeft reeds sterke groei laten zien in de afgelopen jaren. Wij zullen dit pad vervolgen met Kendox en de business verder opschalen. Ons mezzanineproduct en strategisch netwerk vormen een perfecte fit voor de ambities van Kendox.”

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt financiert. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH-regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam en Keulen.
De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede institutionele beleggers, vermogende particulieren, family offices en (oud)ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit Arcus IT, Spotzer, Fairbanks, BTC, Bright River, Bluefield, Netaxis (BE) en eKomi (DE) en Link11 (DE).

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.