Pride Capital Partners portfolio company Onguard is verkocht aan Visma

Amsterdam, 25 februari 2020

Cloud-based credit management software onderneming Onguard is overgenomen door Visma, een business software onderneming uit Noorwegen. Sinds april 2014 maakte Onguard deel uit van het portfolio van Pride Capital Partners. Visma is in eigendom van grotere PE firms, waaronder HgCapital (UK).

Onguard is marktleider in cloud-based Order-to-Cash oplossingen en levert een end-to-end product suite bestaande uit oplossingen voor facturatie, risk- en credit management en incasso. De onderneming is gevestigd in Amsterdam en heeft ca. 120 werknemers. Onguard bedient wereldwijd ruim 600 klanten.

Het financieren van Onguard’s groei, management buy-out en de overname van CreditTools

In april 2014 verstrekte Pride Capital Partners een mezzaninelening aan Onguard ter financiering van haar internationale groei en verandering van het business model van eenmalige licenties naar een recurring abonnementsmodel.

In december 2014 heeft Main Capital Partners een management buy-out (MBO) van Onguard gerealiseerd, mede gefinancierd met onze mezzaninelening. En in november 2016 nam Onguard CreditTools over waardoor een leidende credit management software combinatie werd gecreëerd in de Benelux en Europa.

Onguard heeft sinds 2014 haar omzet min of meer verdrievoudigd en is gegroeid tot een sterk recurring en schaalbare softwareonderneming. Pride Capital Partners heeft als financieel strategische partner Onguard ondersteund in haar ontwikkeling om te worden tot de leidende softwareonderneming dat het vandaag de dag is.

Pride Capital Partners feliciteert het management team, de werknemers en de aandeelhouders van Onguard met deze succesvolle verkoop aan Visma en wenst de onderneming een mooie toekomst toe.

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.