Pride Capital Partners realiseert eerste closing van het eerste mezzanine fonds

Pride Capital Partners heeft een eerste closing gerealiseerd van haar mezzanine fonds met een doelgrootte van € 100M. Via dit fonds worden mezzanineleningen verstrekt aan ondernemingen in de ICT sector in de Benelux en DACH regio. De funding is afkomstig van Pride Capital Partners zelf, vermogende particulieren, family offices en (inter-)nationale institutionele partijen.

Mezzanineleningen zijn achtergestelde leningen die worden aangewend ter (co)financiering van (inter-)nationale groei, overnames en management buy-outs. Vanuit kantoren in Amsterdam en Düsseldorf richt Pride Capital Partners zich op groeiende en winstgevende ICT ondernemingen met schaalbare en recurring business modellen, een omzet vanaf € 3M en een sterk management team. De omvang van de mezzanineleningen varieert van € 2M tot € 8M.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner): “Wij zijn zeer verheugd met het realiseren van de eerste closing van ons mezzanine fonds. Vanuit de markt ervaren wij veel vraag naar deze vorm van financiering, waarbij wij enerzijds ondernemers ondersteunen in het realiseren van hun ambities en anderzijds aantrekkelijke rendementen realiseren voor onze funders. Wij ervaren een goede dealflow en hebben de eerste lening reeds ingebracht.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner): “Vanuit de markt ervaren wij veel vraag naar deze vorm van financiering, waarbij wij enerzijds ondernemers ondersteunen in het realiseren van hun ambities en anderzijds aantrekkelijke rendementen realiseren voor onze funders.

Pride Capital Partners is een private debt company gericht op het verstrekken van mezzanineleningen. Tot op heden zijn 18 leningen verstrekt op een ‘deal-by-deal’ basis met een totale lening omvang van € 45M. De type deals zijn een mix van groei, overname en management buy-out transacties. Ondertussen hebben reeds 7 exits plaatsgevonden tegen aantrekkelijke rendementen voor onze funders. Door de sterke groeiontwikkeling van de ondernemingen in de mezzanine portefeuille bestaat veel belangstelling van (inter-)nationale strategische en financiële (PE) spelers.

In de huidige portefeuille zitten internationale, snelgroeiende en winstgevende ICT ondernemingen zoals bijvoorbeeld KAIROS (healthcare biobanking en clinische trial software), OnGuard (Credit management software), DataManagement Professionals (security en data opslag), Spotzer (digital marketing) en All Solutions (ERP software).

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner)
Noorderakerweg 82, 1069 LW Amsterdam
Tel: +31 (0)20 4274242 of +31 (0)651797111
[email protected]

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.