ScanmarQED gaat partnerschap/samenwerking aan met Pride Capital Partners

ScanmarQED, leverancier van marketing insights & analytics software en diensten, vindt een strategisch partner in Pride Capital Partners. Huidig President van ScanmarQED, Marcel van der Kooi, is aandeelhouder geworden. Daarnaast heeft ook Pride Capital Partners een minderheidsbelang verworven en kapitaal verstrekt. Met deze transactie is ScanmarQED ideaal gepositioneerd om de beoogde groeistrategie uit te voeren.

ScanmarQED, met haar hoofdkantoor in Nederland en kantoren in Londen en Chicago, biedt een breed scala aan sales, brand & marketing planning softwareoplossingen. Deze software wordt wereldwijd ingezet door klanten om hun verkoop, merkprestaties en effectiviteit van marketing te analyseren. De software stelt daarmee klanten in staat om toekomstige marketing inspanningen beter te plannen, allocatie van budgetten te optimaliseren en een meer accurate demand planning te realiseren.

Huidige CEO, Han Meijer, heeft de onderneming weten op te bouwen tot een Top 10 Europese Marketing Analytics speler met een zeer gekwalificeerd team en sterke softwareproducten. ScanmarQED bedient een indrukwekkend klantenportfolio bestaande uit ca. 60 grote internationale partijen verspreid over meerdere industrieën zoals Retail, Zorg, FMCG, Tech, Media & Markt onderzoek.

Per 1 december heeft Marcel van der Kooi de CEO-rol overgenomen nemen van Han Meijer, die vanaf 1 december de rol van CSO zal bekleden. ScanmarQED heeft als doel om de marktleider te worden op het gebied van Marketing Analytics software in de EMEA-regio. De strategie is tweeledig: autonome groei en M&A. De autonome groeiplannen worden gekenmerkt door verdere investeringen in productontwikkeling en het creëren van businessmodellen die het onboarden en ontwikkelen van klanten op het gebied van marketing automatisering en marketing analyse eenvoudiger zal maken. Tegelijkertijd zal middels een M&A strategie gewerkt worden aan het bouwen van een one-stop-shop voor Marketing Analytics software en diensten. Op deze manier kan ScanmarQED zich op termijn positioneren als een internationaal strategische partner voor merkfabrikanten, en voor onderzoeks- en mediabureaus. Pride Capital Partners zal ScanmarQED actief ondersteunen bij de uitvoering van de groeistrategie.

Marcel van der Kooi, CEO ScanmarQED:
“Groei is overal in ons bedrijf zichtbaar. Ons geweldige team en onze innovatieve oplossingen stellen onze klanten in staat om hun bedrijf sneller, beter en makkelijker te laten groeien. Ook wij streven ernaar om als bedrijf te groeien door doorlopend nieuwe producten te lanceren die slimmer zijn, always-on en fully-connected. Ik ben Han dankbaar voor hoe hij de afgelopen jaren een sterk fundament voor ScanmarQED heeft gelegd en ik ben trots op het feit dat ik ScanmarQED mag begeleiden in een volgende groeifase. Ik kijk uit naar de samenwerking met Han en iedereen bij ScanmarQED om aan onze verdere toekomst te bouwen.”

Han Meijer, CSO of ScanmarQED:
“De rationale achter de groeistrategie is om een innovatieve partner te kunnen blijven voor al onze klanten, door voldoende schaal en middelen te hebben om te investeren in nieuwe productontwikkeling en genoeg consultants in de markt te hebben om onze klanten te voorzien van de beste kwaliteit, kennis en service. In een gefragmenteerde Europese markt ziet een groot deel van de klanten, met name multinationals, de toegevoegde waarde van een grotere Europese partner, met specialistische kennis en kunde brengt en de juiste softwareoplossingen.Zo zal een Europese speler ook competitiever kunnen zijn in de Verenigde Staten. Onze M&A strategie zal zich voornamelijk richten op het doen van gerichte overnames van Europese bedrijven, maar ook op bedrijven in de Verenigde Staten die vallen binnen ons product segment met een interessant klantenportfolio. Ik ben trots en blij dat Marcel mijn rol als CEO overneemt en ik kijk uit naar de samenwerking met Marcel in de Board of Directors, waar ik mij zal gaan inzetten op het gebied van M&A en andere strategische initiatieven.

Lars van ’t Hoenderdaal, Managing Partner Pride Capital Partners:
“ScanmarQED is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een solide en schaalbaar bedrijf met een zeer indrukwekkende klantenportefeuille. De komende jaren zal ScanmarQED haar groei doorzetten onder leiding van Marcel van der Kooi, die veel operationele ervaring heeft in de business, en Pride Capital Partners. Daarmee is een stevig fundament gelegd voor de onderneming om haar groeiplannen te gaan realiseren. Pride Capital Partners staat klaar om het management te ondersteunen om de groei van de business te versnellen met onze expertise in Software en IT, zowel vanuit een financieel als strategisch oogpunt. Wij kijken uit naar de komende jaren.”

Over Pride Capital Partners

Pride Capital Partners ondersteunt en investeert in groeiende bedrijven in de software en IT industrie. Door private debt en equity instrumenten flexibel te combineren kan Pride Capital Partners financiering op maat leveren die ondernemers in staat stelt om groei ambities te realiseren. Typische scenarios omvatten: groei, acquisities en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op bedrijven in de Benelux en de DACH-regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam, Keulen en Frankfurt.

De middelen van Pride Capital Partners zijn beschikbaar gesteld door aandeelhouders, institutionele investeerders, welvarende individuen, familiekantoren en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat uit The Valley, Worldmeetings, Fairbanks, Spotzer Digital, Fivespark, Bright River, Bluefield, Netaxis, Arcus IT en DACH bedrijven eKomi, Kendox, moveXM en Link11.

Over ScanmarQED

ScanmarQED is een leverancier van marketing insights & analytics oplossingen en biedt een breed scala aan software en diensten om verkoop, merkprestaties en effectiviteit van marketing te analyseren. De software stelt daarmee klanten in staat om toekomstige marketinginspanningen beter te plannen, allocatie van budgetten te optimaliseren en een meer accurate demand planning te realiseren. ScanmarQED heeft haar hoofdkantoor in Nederland, met kantoren in Londen en Chicago en bedient een indrukkwekkend klantenportfolio van ca. 60 grote internationale bedrijven verspreid over verschillende industrieën: Retail, Zorg, FMCG, Tech, Media & Markt Onderzoek,

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.