Talkwalker trekt € 5 miljoen groeifinanciering aan bij Main Mezzanine Capital

LUXEMBURG/AMSTERDAM, 11 januari 2017

Talkwalker, een grote speler in de social media analytics markt, is trots met het aantrekken van een lange termijn investering van € 5 miljoen bij Main Mezzanine Capital. Met deze investering is Talkwalker in staat om de verdere ontwikkeling van het technologische platform te versnellen (met name Artificial Intelligence) en daarnaast de salesteams in Europa en de US fors uit te breiden. Talkwalker is de afgelopen vier jaar op rij verdubbeld qua omvang en omzet en heeft momenteel meer dan honderd werknemers van 19 verschillende nationaliteiten in dienst. Het software platform is een must-have in de social media analytics markt; de omvang van deze markt zal naar inschatting van marktonderzoeksbureau MarketsandMarkets groeien van $ 1,6 miljard in 2015 naar $ 5,4 miljard in 2020.

Talkwalker heeft in korte tijd veel tractie en nieuwe klanten gerealiseerd wereldwijd en wordt gebruikt door grote brands, bureaus, bloggers en consultants. Het platform is gebouwd met zeer geavanceerde zelf ontwikkelde technologie, waarmee klanten social media berichten kunnen monitoren in 187 talen. De tool onderscheid zich door duizenden logo’s te herkennen en diepgaande analyse van de historische database van alle sociale media kanalen van meerdere jaren. Merken krijgen een wereldwijd KPI gedreven en real-time overzicht van alle verschillende social media kanalen, waarmee ze de volledige controle krijgen over hun reputatie en performance op social media. Talkwalker, gevestigd in Luxemburg, heeft in 2015 haar eerste internationale verkoopkantoor geopend in New York.

Met de financiering van Main Mezzanine Capital is het mogelijk om internationaal verder te groeien, meer lokale kantoren te openen en nieuwe getalenteerde mensen aan te nemen. Talkwalker heeft meer dan 600 klanten wereldwijd, van grote merken als Microsoft, Hewlett Packard Enterprise, Benetton, Marie Claire en PwC, tot aan mondiale mediabureaus als Edelman, Ogilvy, Publicis en Peppercom. Het platform wordt gebruikt in uiteenlopende sectoren, zoals farmacie, FMCG, telecom, consultancy en retail.

De klantendatabase van Talkwalker is elk jaar verdubbeld, waardoor het huidige team sterk uitgebreid zal moeten worden om deze exponentiele groei te continueren. “Talkwalker is een voorloper op het gebied van social media monitoring en we zijn onder de indruk van de snelgroeiende klantenbasis, de wereldwijde exposure en de bewezen groei in combinatie met een winstgevende exploitatie”, aldus Lars van ’t Hoenderdaal, CEO Main Mezzanine Capital. “Main Mezzanine financiert bedrijven met bewezen succes, sterk management en voldoende groeipotentieel. Daarom zijn we enthousiast om samen met Talkwalker hun volgende groeifase in te gaan!

Talkwalker’s snelle groei onderschrijft de vraag naar social data intelligence, doordat merken beseffen dat social media cruciale inzichten geeft over klanten, concurrentie en markten. Het Talkwalker platform verzamelt data, analyseert tekst en beelden in real-time en biedt toegang tot een centraal platform voor ongelimiteerd aantal gebruikers en toepassingen. Daarnaast is het mogelijk om door middel van APIs eigen databronnen van de klant in het platform te integreren.

Robert Glaesener, CEO Talkwalker: “Met deze substantiële investering van Main Mezzanine Capital kunnen we continu bouwen aan de onderneming door het uitbreiden van ons sales en marketing team en het verder ontwikkelen van ons product, zodat we de social media performance van onze klanten kunnen optimaliseren door middel van geavanceerde en sterke analyses en inzichten.

Over Main Mezzanine Capital

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de software en TMT sector in de Benelux en Duitsland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen verantwoord en op rendabele wijze aan het werk wensen te zetten. Volgens Van ’t Hoenderdaal een soort van ‘closed crowd fund’. Main heeft tot nu toe 12 mezzanineleningen verstrekt met een gezamenlijke omvang van € 30M. Bedrijven in de mezzanine portefeuille van Main zijn o.a.: OnGuard, TravelBird, ABIT en The Valley.

Over Talkwalker

Talkwalker is wereldwijd een van de grootste social data intelligence leveranciers. De geavanceerde technologie levert bruikbare social media inzichten door social listening en geavanceerde social media analytics. Talkwalker ondersteunt marketeers om de waarde van hun social media campagnes te bewijzen en verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid voor het management om strategische keuzes te maken. Het vooruitstrevende social data intelligence platform bewaakt en analyseert online gesprekken op sociale netwerken, nieuwssites, blogs, forums etc. in meer dan 187 talen. De 1500 servers verwerken 500 miljoen berichten van 150 miljoen websites per dag. Talkwalker is in 2014 geselecteerd als Twitter Official Partner. Het Talkwalker social intelligence platform wordt gebruikt door meer dan 600 klanten wereldwijd, waaronder Microsoft, Volkswagen, Benetton en mediabureaus als Publicis, Ogilvy en Peppercomm.

Contact Talkwalker: Richard Sunley +44 (0)20 3318 1492 [email protected]

Contact Main: Lars van ‘t Hoenderdaal +31 (0)20 427 4242 [email protected]

Deel dit bericht:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.