Over ons

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt company gericht op het verstrekken van mezzanineleningen. Mezzanineleningen zijn achtergestelde leningen ter financiering van groei, overnames en management buy-out transacties. Wij richten ons op MKB ondernemingen in de software en ICT sector in de Benelux en DACH regio.

Door onze jarenlange ervaring en gerichte focus op de ICT sector kunnen wij u toegevoegde waarde bieden door middel van het inzetten van kennis, kapitaal en netwerk.

Lees hier meer over onze werkwijze en hoe wij financieren.

Lees meer

 • Private Debt Event:
  Jaarlijks thema event over trend, financiering en strategie

 • Toegang tot een groot netwerk en (waar mogelijk) het aanbrengen van leads

 • Verbeteren en optimaliseren van reporting

 • Focus op ICT en diepgaande kennis van markttrends en business modellen

 • Sparring partner en advies rondom financieel strategische vraagstukken

 • Financieren van groei (autonoom of door middel van internationale expansie)

 • Faciliteren van MBO’s, inclusief het aantrekken van bancaire schuld

 • Ondersteuning bij Buy & Build strategieën, incl. actief zoeken naar add-on mogelijkheden

Netwerk
Kennis
Kapitaal
 • Financieren van groei (autonoom of door middel van internationale expansie)

 • Faciliteren van MBO’s, inclusief het aantrekken van bancaire schuld

 • Ondersteuning bij Buy & Build strategieën, incl. actief zoeken naar add-on mogelijkheden

Team

Lars van ‘t Hoenderdaal
Managing Partner

Lars van ‘t Hoenderdaal

Managing Partner

Lars heeft na afronding van zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijkuniversiteit Groningen ongeveer 10 jaar gewerkt als bankier bij ABN Amro Bank en NIBC om vervolgens in 1997 Main Capital Partners op te richten.

Main is in 20 jaar successievelijk uitgebouwd van een corporate finance boetiek naar een gespecialiseerde investeerder en financier gericht op de software en ICT-sector in de Benelux en Duitsland.

Met Pride Capital Partners bouwt Lars verder aan zijn ambitie om samen met zijn Nederlandse en Duitse team één van de belangrijkste semi-strategische private debt verschaffers van de ICT sector in Noordwest Europa te worden.

Lars is getrouwd, woonachtig in Amsterdam en heeft 3 volwassen kinderen.

Floris Kool
Partner

Floris Kool

Partner

Floris (1978) is Partner bij Pride Capital Partners. Hiervoor was hij sinds 2007 actief bij Main Capital Partners. Zijn primaire taken bestaan uit het adviseren van ondernemers en management teams bij strategische en financiële vraagstukken zoals overnames, financieringen en investeringen. Hij is betrokken bij het analyseren van bedrijfs- en marktinformatie, het structureren van financiële modellen en het samenstellen van investerings memoranda en voorstellen.

Floris heeft een Master Finance van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Floris woont in Amsterdam.

Laurens Asselbergs
Senior Investment Manager

Laurens Asselbergs

Senior Investment Manager

Laurens (1984) is Senior Investment Manager bij Pride Capital Partners. In 2011 is Laurens gestart bij de Corporate Finance praktijk bij Main Capital Partners. Hier heeft Laurens ruime ervaring opgedaan en hield hij zich bezig met begeleiding van M&A transacties alsmede debt advisory.
Per heden richt Laurens zich volledig op de mezzaninepraktijk van Pride Capital Partners. Zijn primaire taken bestaan uit het beheer van de portfolio, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en deal executie.

Laurens heeft een master Financial Management (Bedrijfswetenschappen) van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Laurens woont in Heemstede.

Philipp Urbach
Co-Head Germany / Investment Manager

Philipp Urbach

Co-Head Germany / Investment Manager

Philipp (1990) is werkzaam binnen het Duitse Mezzanine team van Pride Capital Partners sinds juli 2017. Hij is verantwoordelijk voor: het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse Mezzanine prospects, ondersteunen in de supervisie van Mezzanine financieringsprocessen en het maken van analyses en overzichten van financiële voorstellen. Daarnaast is hij operationeel verantwoordelijk voor ons kantoor in Keulen.

Voordat Philipp bij Pride Capital Partners kwam werken, was hij werkzaam als structured finance advisor bij Deloitte. Philipp heeft een master in Financial Economics van de universiteit van Maastricht, met een specialisatie in Banking. Tijdens zijn bachelor fase (Economics aan de universiteit van Bonn) liep hij stage bij financial audit company Ebner Stolz. Philipp woont in Keulen.

Joris Molenaar
Investment Manager

Joris Molenaar

Investment Manager

Joris (1991) is sinds november 2015 actief als business analyst in het Pride Capital Partners team. Zijn taken zijn onder andere: het genereren van (potentiële) dealflow, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het (mede) begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en het analyseren en inzichtelijk maken van financieringsvoorstellen.

Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij mezzanine investeerder Beechbrook Capital in Londen. Joris heeft de studie Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond, met als masterspecialisatie Financial Economics. Tijdens zijn bachelor heeft hij stage gelopen bij private equity fonds Karmijn Kapitaal. Joris woont in Kamerik.

Bas Welten
Manager Investor Relations

Bas Welten

Manager Investor Relations

Bas (1991) is in december 2017 begonnen als business analyst bij Pride Capital Partners. Zijn taken zijn onder andere: het genereren van (potentiële) dealflow, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het (mede) begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en het analyseren en inzichtelijk maken van financieringsvoorstellen. Naast zijn taken als analyst is Bas als Manager Investor Relations verantwoordelijk voor het contact met onze funders.

Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij Royal Schiphol Group. Bas heeft de studie Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedaan, met als masterspecialisatie Financial Economics. Bas woont in Amsterdam.

Marco Gollman
Associate

Marco Gollman

Associate

Marco is sinds november 2018 werkzaam binnen het Duitse Mezzanine team van Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse mezzanine prospects en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portefeuille bedrijven.

Voordat Marco bij Pride Capital Partners ging werken, werkte hij als junior consultant in een middelgrote corporate finance praktijk en was hij betrokken bij diverse financierings- en M&A transacties. Hij heeft een bachelor in Economics en een master in Accounting & Finance. Marco woont in Bonn.

Anthony Van Praet
Business Analyst

Anthony Van Praet

Business Analyst

Anthony is in februari 2020 begonnen als Business Analyst bij Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van dealflow in Nederland en België, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het ondersteunen van financieringstrajecten en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portfolio bedrijven.

Voordat Anthony bij Pride Capital Partners kwam werken, heeft hij met succes stage gelopen bij 3D Investors en Amazon. Anthony behaalde een bachelor- en masterdiploma in Business Engineering met een specialisatie in Finance aan de Universiteit van Gent én een masterdiploma in Business Analytics aan ESADE Business School. Anthony woont zowel in Gent als in Amsterdam.

Fabian Kühn
Business Analyst

Fabian Kühn

Business Analyst

Fabian is sinds maart 2020 werkzaam binnen het duitse team van Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse mezzanine prospects en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portefeuille bedrijven.

Voordat Fabian bij Pride Capital Partners kwam werken, voltooide hij met succes een stage bij MLP en werkte als student bij Vistra op de afdeling Alternative Investments in Keulen. Hij heeft een bachelor in economie en een master in management en marketing. Fabian woont in Leverkusen.

Nick Bootsma
Business Analyst

Nick Bootsma

Business Analyst

Nick is in april 2020 begonnen bij Pride Capital Partners. Hij is betrokken bij het binnenhalen van mezzanine prospects, financieringstrajecten en het ondersteunen van portfolio bedrijven.

Hiervoor heeft Nick een stage gelopen bij De Nederlandsche Bank, de strategy afdeling van Accenture en private equity kantoor Vortex Capital Partners. Voor de stages behaalde Nick een bachelor in Politics, Philosophy & Economics aan University College Groningen en een master Quantitative Risk Management aan de VU in Amsterdam. Nick woont in Amsterdam.

Baran Atmaca
Business Analyst

Baran Atmaca

Business Analyst

Baran is sinds Mei 2020 werkzaam binnen het duitse team van Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse mezzanine prospects en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portefeuille bedrijven.
Voordat Baran bij Pride Capital Partners kwam werken, voltooide hij met succes een stage bij Rothschild & Co. en bij goetzpartners Corporate Finance in M&A departments. Hij heeft een bachelor in mechanical engineering en een master in management met een specialisatie in corporate finance van de Technical University of Munich. Baran woont in Cologne.

Tavga Khezer Lal
Office Manager

Tavga Khezer Lal

Office Manager

Tavga is in januari 2021 begonnen bij Pride Capital Partners als Office Manager. Zij is verantwoordelijk voor alle office gerelateerde zaken en ondersteunt het team.

Hiervoor heeft Tavga als Office Assistant en Sales Support gewerkt. Ze heeft in 2012 haar Bachelor of Business Administration behaald aan de Hogeschool Rotterdam. Ze woont in Amstelveen met haar partner en 2 zoontjes.

Bekijk vacatures

Vacatures

De volgende vacatures zijn beschikbaar op het moment:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.