Over ons

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt company gericht op het verstrekken van mezzanineleningen. Mezzanineleningen zijn achtergestelde leningen ter financiering van groei, overnames en management buy-out transacties. Wij richten ons op MKB ondernemingen in de ICT sector in Nederland en Duitsland.

Door onze jarenlange ervaring en gerichte focus op de ICT sector kunnen wij u toegevoegde waarde bieden door middel van het inzetten van kennis, kapitaal en netwerk.

Lees hier meer over ons werkwijze en hoe wij financieren.

Lees meer

 • Private Debt Event:
  Jaarlijks thema event over trend, financiering en strategie

 • Toegang tot een groot netwerk en (waar mogelijk) het aanbrengen van leads

 • Verbeteren en optimaliseren van reporting

 • Focus op ICT en diepgaande kennis van markttrends en business modellen

 • Sparring partner en advies rondom financieel strategische vraagstukken

 • Financieren van groei (autonoom of door middel van internationale expansie)

 • Faciliteren van MBO’s, inclusief het aantrekken van bancaire schuld

 • Ondersteuning bij Buy & Build strategieën, incl. actief zoeken naar add-on mogelijkheden

Netwerk
Kennis
Kapitaal
 • Financieren van groei (autonoom of door middel van internationale expansie)

 • Faciliteren van MBO’s, inclusief het aantrekken van bancaire schuld

 • Ondersteuning bij Buy & Build strategieën, incl. actief zoeken naar add-on mogelijkheden

Team

Lars van ’t Hoenderdaal
Partner

Lars van ’t Hoenderdaal

Partner

Lars heeft na afronding van zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijkuniversiteit Groningen ongeveer 10 jaar gewerkt als bankier bij ABN Amro Bank en NIBC om vervolgens in 1997 Main Capital Partners op te richten.

Main is in 20 jaar successievelijk uitgebouwd van een corporate finance boetiek naar een gespecialiseerde investeerder en financier gericht op de software en ICT-sector in de Benelux en Duitsland. Met Pride bouwt Lars verder aan zijn ambitie om samen met zijn Nederlandse en Duitse team één van de belangrijkste semi-strategische private debt verschaffers van de ICT sector in Noordwest Europa te worden.

Lars is getrouwd, woonachtig in Amsterdam en heeft 3 volwassen kinderen.

Floris Kool
Partner

Floris Kool

Partner

Floris (1978) is Partner bij Pride Capital Partners. Hiervoor was hij sinds 2007 actief bij Main Capital Partners. Zijn primaire taken bestaan uit het adviseren van ondernemers en management teams bij strategische en financiële vraagstukken zoals overnames, financieringen en investeringen. Hij is betrokken bij het analyseren van bedrijfs- en marktinformatie, het structureren van financiële modellen en het samenstellen van investerings memoranda en voorstellen.

Floris heeft een Master Finance van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Floris woont in Amsterdam.

Laurens Asselbergs
Senior Investment Manager

Laurens Asselbergs

Senior Investment Manager

Laurens (1984) is Senior Investment Manager bij Pride Capital Partners. In 2011 is Laurens gestart bij de Corporate Finance praktijk bij Main Capital Partners. Hier heeft Laurens ruime ervaring opgedaan en hield hij zich bezig met begeleiding van M&A transacties alsmede debt advisory.
Per heden richt Laurens zich volledig op de mezzaninepraktijk van Pride Capital Partners. Zijn primaire taken bestaan uit het beheer van de portfolio, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en deal executie.

Laurens heeft een master Financial Management (Bedrijfswetenschappen) van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Laurens woont in Haarlem.

Philipp Urbach
Co-Head Germany / Investment Manager

Philipp Urbach

Co-Head Germany / Investment Manager

Philipp (1990) is werkzaam binnen het Duitse Mezzanine team van Pride Capital Partners sinds juli 2017. Hij is verantwoordelijk voor: het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse Mezzanine prospects, ondersteunen in de supervisie van Mezzanine financieringsprocessen en het maken van analyses en overzichten van financiële voorstellen. Daarnaast is hij operationeel verantwoordelijk voor ons kantoor in Keulen.

Voordat Philipp bij Pride Capital Partners kwam werken, was hij werkzaam als structured finance advisor bij Deloitte. Philipp heeft een master in Financial Economics van de universiteit van Maastricht, met een specialisatie in Banking. Tijdens zijn bachelor fase (Economics aan de universiteit van Bonn) liep hij stage bij financial audit company Ebner Stolz. Philipp woont in Keulen.

Joris Molenaar
Associate

Joris Molenaar

Associate

Joris (1991) is sinds november 2015 actief als business analyst in het Pride Capital Partners team. Zijn taken zijn onder andere: het genereren van (potentiële) dealflow, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het (mede) begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en het analyseren en inzichtelijk maken van financieringsvoorstellen.

Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij mezzanine investeerder Beechbrook Capital in Londen. Joris heeft de studie Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond, met als masterspecialisatie Financial Economics. Tijdens zijn bachelor heeft hij stage gelopen bij private equity fonds Karmijn Kapitaal. Joris woont in Kamerik.

Bas Welten
Business Analyst / Manager Investor Relations

Bas Welten

Business Analyst / Manager Investor Relations

Bas (1991) is in december 2017 begonnen als business analyst bij Pride Capital Partners. Zijn taken zijn onder andere: het genereren van (potentiële) dealflow, het actief binnenhalen van mezzanine prospects, het (mede) begeleiden van mezzanine financieringstrajecten en het analyseren en inzichtelijk maken van financieringsvoorstellen. Naast zijn taken als analyst is Bas als Manager Investor Relations verantwoordelijk voor het contact met onze funders.

Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij Royal Schiphol Group. Bas heeft de studie Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedaan, met als masterspecialisatie Financial Economics. Bas woont in Amsterdam.

Marco Gollman
Business Analyst

Marco Gollman

Business Analyst

Marco is sinds november 2018 werkzaam binnen het Duitse Mezzanine team van Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse mezzanine prospects en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portefeuille bedrijven.

Voordat Marco bij Pride Capital Partners ging werken, werkte hij als junior consultant in een middelgrote corporate finance praktijk en was hij betrokken bij diverse financierings- en M&A transacties. Hij heeft een bachelor in Economics en een master in Accounting & Finance. Marco woont in Bonn.

Maximilian Vogt
Business Analyst

Maximilian Vogt

Business Analyst

Max is sinds juli 2019 werkzaam binnen het Duitse Mezzanine team van Pride Capital Partners. Hij is verantwoordelijk voor het genereren van potentiële dealflow in Duitsland, het actief binnen brengen van Duitse mezzanine prospects en het op lange termijn ondersteunen van onze huidige portefeuille bedrijven.

Voordat Max bij Pride Capital Partners kwam werken, werkte hij als analyst voor een consulting bedrijf in the private equity en private debt space. Hij heeft een bachelor en master in business administration met een specialisatie in finance van de universiteit van Keulen. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij verschillende private equity bedrijven in Zurich, Baas and Munich. Max woont in Keulen.

Sylvia de Wilde
Office Manager

Sylvia de Wilde

Office Manager

Sylvia is begonnen in maart 2018 als office manager bij Pride Capital Partners. Zij is er verantwoordelijk voor dat alle zaken op kantoor goed doorlopen. Naast het beheren van de agenda van Lars van ‘t Hoenderdaal is zij ook verantwoordelijk voor het boeken van reizen, allerlei facilitaire zaken, recruitment en het organiseren van evenementen zoals het Private Debt Event.

Bekijk vacatures

Vacatures

Bel me terug