Portfolio

Hier vindt u een overzicht van onze huidige portefeuille en reeds gerealiseerde exits.

ScanmarQED

Marketing Data & Analytics Solutions • 2021 • Management-Buy-Out

ScanmarQED, leverancier van marketing insights & analytics software en diensten, vindt een strategisch partner in Pride Capital Partners. Huidig President van ScanmarQED, Marcel van der Kooi, is aandeelhouder geworden. Daarnaast heeft ook Pride Capital Partners een minderheidsbelang verworven en kapitaal verstrekt. Met deze transactie is ScanmarQED ideaal gepositioneerd om de beoogde groeistrategie uit te voeren.

ScanmarQED, met haar hoofdkantoor in Nederland en kantoren in Londen en Chicago, biedt een breed scala aan sales, brand & marketing planning softwareoplossingen. Deze software wordt wereldwijd ingezet door klanten om hun verkoop, merkprestaties en effectiviteit van marketing te analyseren. De software stelt daarmee klanten in staat om toekomstige marketing inspanningen beter te plannen, allocatie van budgetten te optimaliseren en een meer accurate demand planning te realiseren.

moveXM

Customer Experience Management • Augustus 2021 • Groeifinanciering

moveXM heeft groeikapitaal aangetrokken bij Pride Capital Partners ter financiering van de groeistrategie en ter ondersteuning van de shift van een service naar een recurring SaaS-provider. moveXM is actief op het gebied van Customer Experience Management (CXM).

Met hun schaalbare softwaresuite kunnen bedrijven de klantervaring tijdens het hele klanttraject meten, analyseren en verbeteren. Naast multinationale ondernemingen bedient moveXM ook klanten in het middensegment.

Kendox

Document Management Software • Augustus 2021 • Groefinanciering

Pride Capital Partners heeft een mezzaninelening verstrekt aan Kendox ter financiering van verdere uitrol van haar cloud solution. Kendox is een softwareonderneming gericht op mid-market klanten die kantoor- en administratieve processen willen digitaliseren middels een archiveringsoplossing die voldoet aan AVG-richtlijnen.

De software van Kendox wordt gebruikt door klanten in diverse marktsegmenten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk voor het audit-proof opslaan digitale bestanden en overal en altijd toegang hebben tot deze bestanden.

Netaxis

Telecomsoftware • Juli 2021 • Groeifinanciering

Netaxis is een telecomsoftwarebedrijf dat een reeks producten en oplossingen ontwikkelt en verkoopt waarmee telecombedrijven hun netwerk beter kunnen beheren en controleren. Met de producten en oplossingen van Netaxis kunnen telco’s hun bedrijfsgroei vereenvoudigen, automatiseren en versnellen. Klanten van Netaxis zijn Tier 1 telecomoperators zoals MTN, KPN, T-Mobile, Orange, Proximus en Vodafone.

De Pride Mezzanine-lening stelt Netaxis in staat zijn ambitieuze groeistrategie voort te zetten zonder dat de huidige aandeelhouders verwateren. De internationale aanwezigheid van Netaxis zal wereldwijd verder worden versterkt en uitgebreid. Het verschuiven van het business model naar SaaS-gebaseerde inkomsten is een essentieel element in de strategie van de komende jaren.

Fairbanks

Cloud Solutions • Juni 2021 • Management-Buy-Out

Fairbanks en Pride Capital Partners verstevigen hun samenwerking met het realiseren van een management buy-out. In de management buy-out transactie hebben Marijn van Heeswijk en Eric Kessels hun aandelenbelang uitgebreid. Voor Pride Capital Partners is dit de eerste hybride transactie van het fonds, waarbij een mezzaninelening is verstrekt in combinatie met een minderheidsbelang.

Fairbanks beheert en levert diensten op het gebied van complexe open infrastructuren aan nationale en internationale klanten die gebruikmaken van private Cloud omgevingen. De dienstenportefeuille van de organisatie omvat Linux-based OpenSource technologieën als OpenStack (Cloud technologie), Ceph (opslag technologie) en Kubernetes (container technologie), alsmede emergency assistance oplossingen.

Arcus IT

Managed Services • Mei 2020 • Overnamefinanciering

Arcus IT is een leidende managed services company in de Nederlandse markt met > 1.000 klanten in meerdere focussectoren, zoals accountancy en gezondheidszorg. De focus ligt op klanten met 50-500 werkplekken waar een breed product- en dienstenportfolio wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld online werkplekken, Office 365, IT security, VoIP telefonie en online back-up oplossingen.

Arcus IT heeft een mezzaninelening aangetrokken ter financiering van de buy and build strategie. In de acquisitiestrategie ligt de focus op ondernemingen die in een specifieke vertical actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren.

eKomi

Feedback Management • Januari 2020 • Management buy-out

eKomi is Europa’s grootste onafhankelijke aanbieder van klantrecensies en productbeoordelingen. Als wereldwijde Google-partner heeft eKomi meer dan 40 miljoen recensies voor haar klanten wereldwijd gepubliceerd. De baanbrekende technologie voor ‘social commerce’ stelt bedrijven in staat sociale aanbevelingen en online effecten op basis van deze beoordelingen te creëren en zo nieuwe inkomsten te genereren.

eKomi verkoopt haar diensten in een recurring SaaS (software-as-a-service) model aan een zeer brede en diverse klantenkring.

Link11

DDoS Protection Software • Augustus 2019 • Groeifinanciering

Link11 biedt een eigen cloud-beveiligingsplatform aan dat bedrijven van elke omvang en in alle bedrijfstakken beschermt tegen kwaadaardige applicaties en DDoS-aanvallen op websites. Zelfs de kleinste verstoring van bedrijfskritische applicaties of services als gevolg van cyberaanvallen kan bedrijven tijd, geld, vertrouwen en reputatie kosten. Het schaalbare platform van Link11 dat dergelijke aanvallen blokkeert, wordt verkocht in een SaaS (software-as-a-service) model.

Link11 is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt. Bij de DDoS-specialist werken zo’n 30 medewerkers. De mezzaninelening wordt gebruikt om de nationale en internationale groeistrategie van Link11 te financieren.

Blue Field

Marketing as a service • Juli 2019 • Overnamefinanciering

Blue Field is een technologie- en data gedreven marketing onderneming die met eigen dashboarding-oplossingen de marketinginspanningen van haar klanten inzichtelijk maakt. Met het eigen ontwikkelde Marketing as a Service (“MAAS”) platform worden business insights, technologie en marketing data gecombineerd. Het MAAS platform acteert als een ecosysteem waarin de klant haar marketinginspanningen kan inzien en managen. Blue Field zorgt daarnaast voor toegang tot resources en media inkoop.

De acquisitiestrategie is gericht op het verbreden van het productportfolio met onder andere data gedreven marketing en het toevoegen van unieke technologieën en expertises. Op dit moment heeft Blue Field enkele ondernemingen op het oog die een sterke toegevoegde waarde hebben voor de groep, zodat klanten nog beter bediend kunnen worden.

De onderneming is gevestigd in Amsterdam en heeft tevens een kantoor in München.

Bright River

Visual content optimization • Februari 2019 • Groeifinanciering

Bright River helpt online (r)etailers met het optimaliseren van hun visuele product content mix om zo een rijke en boeiende online shopping belevenis te realiseren resulterend in hogere conversies en lagere retouren. E-commerce succes vereist een steeds complexere visuele product content mix. Bright River gebruikt machine learning en andere geavanceerde technologieën om de efficiëntie van beeldbewerking, 3D modeling en videobewerking te verhogen (ofwel VCO; Visual Content Optimization).

Bright River is opgericht in 2006 met een Europees hoofdkantoor in Haarlem en een Amerikaans hoofdkantoor in New York. 750 werknemers, verdeeld over 5 kantoren op 3 continenten, bedienen klanten wereldwijd met een sterke positie in de Verenigde Staten.

Fivespark

ICT Services • Maart 2018 • Management buy-out

Fivespark (voorheen BTC) zit sinds 2018 in de portfolio van Pride Capital Partners. Destijds werd een management buy-out transactie gerealiseerd. Sinds 2019 vormen Ray Kemp (CEO) en Frank Meerts (CFO) het management team van de onderneming.

Fivespark is een Managed Service Provider (MSP) met ruim 20 jaar ervaring in de telecom en IT sector. Met ruim 2.500 klanten is Fivespark één van de leidende MSPs van Nederland. De onderneming werkt samen met Microsoft, Samsung, Apple, KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Datto teneinde haar klanten de beste oplossingen te bieden voor complexe IT vraagstukken.

Spotzer

Digital Marketing • September 2017 • Groeifinanciering

Pride Capital Partners financiert internationale groei van Spotzer

Spotzer is een leidende speler in de markt voor full service digital marketing solutions en levert deze solutions via reselling partners aan MKB klanten over de gehele wereld. Spotzer is gevestigd in Amsterdam en heeft tevens vestigingen in Denver (USA), Sofia (BUL), Manilla en Melbourne (AUS). Bij de onderneming werken ca. 250 mensen en Spotzer beschikt daarnaast over een uitgebreide pool van freelancers. Spotzer levert Google AdWords en BING campagnes, website creatie, copywriting, e-commerce solutions, SEO solutions en support via haar meertalige content platform.

Worldmeetings

Booking Technology • Maart 2017 • Management buy-out

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan Worldmeetings.

Het management van Worldmeetings, bestaande uit Bob Pieterson, Inge van Rooij, Hans de Lange en Jeannette Winters, heeft succesvol een management buy-out gerealiseerd. De transactie is mede gefinancierd met een mezzanine lening van Pride Capital Partners.

Worldmeetings exploiteert een zelf ontwikkeld online platform, waarmee eenvoudig vergaderlocaties, congreszalen, trainingsruimtes en hotelkamers kunnen worden geboekt.

The Valley

Marketing & Communication • Juni 2016 • Management buy-out

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan The Valley.

Het management van The Valley, bestaande uit Philip Kok, Auke Meijer en Brian Oostenbrink, heeft succesvol een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd. The Valley is een vooraanstaande technology driven marketing en communicatie onderneming en heeft een eigen ontwikkeld dataplatform Nominow ten behoeve van gepersonaliseerde marketingcampagnes.

Exits

COYO (exit)

Social Collaboration Software • Januari 2019 • Groeifinanciering

COYO heeft een mezzaninelening aangetrokken bij Pride Capital Partners ter financiering van haar nationale en internationale groeistrategie. COYO biedt een in-house ontwikkeld sociaal collaboration- en intranetplatform dat dient als een digitale thuisbasis voor veel middelgrote tot grote bedrijven in Europa. Het platform wordt verkocht in een SaaS (software-as-a-service) en private cloud-model, hetgeen resulteert in een schaalbare en recurring business.

COYO heeft haar hoofdkantoor in Hamburg. Er werken ca. 100 mensen bij COYO. De mezzaninelening wordt aangewend ter financiering van de expansie strategie van COYO. De primaire focus ligt op het ondersteunen van de ontwikkeling van het platform en het versterken van het verkoopkanaal voor grote en zeer grote klanten.

Kairos

Healthcare IT • Juni 2018 • Groeifinanciering

KAIROS heeft een mezzaninelening aangetrokken bij Pride Capital Partners ter financiering van haar internationale groeistrategie. KAIROS biedt een unieke combinatie van bio-banking en software voor het beheer van klinische proeven aan Europese en Noord-Amerikaanse universitaire ziekenhuizen en onderzoekscentra.

KAIROS heeft haar hoofdkantoor in Bochum en kantoren in Berlijn en Los Angeles. Het bedrijf heeft 37 mensen in dienst, voornamelijk in Duitsland. Met het product van KAIROS (CentraXX (“CXX”)) kunnen ziekenhuizen en onderzoekscentra een echte verbinding tot stand brengen tussen partijen die bio-specimen verzamelen en die hiernaar zoeken. Door de dynamische en holistische benadering van KAIROS kunnen CXX-gebruikers bio-specimen- en donorgegevens op een geautomatiseerde, gestandaardiseerde en vergelijkbare manier structureren.

Fairbanks

Cloud Solutions • Juli 2017 • Management buy-out

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan Fairbanks.

De directie van Fairbanks International Group BV (“Fairbanks”), bestaande uit Ruud Harmsen en Ben van der Vegt, heeft een management buy-out gerealiseerd. Fairbanks is een specialist op het gebied van (private) cloudoplossingen met een sterke focus op het OpenStack cloudplatform.

OnGuard (exit)

Credit Management Software • November 2016 • Overnamefinanciering

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan OnGuard.

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van de acquisitie van Credit Tools een mezzanine lening aangetrokken bij Pride Capital Partners.

Status: afgelost februari 2020

DataManagement Professionals (exit)

Data Management • Juli 2017 • Management buy-out

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan DataManagement Professionals.

De directie van DataManagement Professionals BV (“DMP”) bestaande uit Henny van de Riet, Eric Evers en Maurice Pastoor heeft succesvol een management buy-out gerealiseerd. DMP faciliteert back-up, storage en hybrid cloud oplossingen.

Pride heeft de deal gestructureerd en de mezzanine lening verstrekt en ING de bancaire financiering.

Status: afgelost September 2019

SecondFloor (exit)

Compliance Software • Augustus 2014 • Werkkapitaal support

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan SecondFloor

SecondFloor, een toonaangevende Nederlandse financiële services en software onderneming met een internationaal klantenbestand, heeft ter financiering van het werkkapitaal en het versterken van de financiële positie een mezzanine lening aangetrokken bij Pride Capital Partners. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Status: afgelost Mei 2019

AllSolutions (exit)

ERP Software • December 2014 • Inkoop aandelen

Pride Capital Partners verstrekt mezzanine lening aan AllSolutions

AllSolutions, een toonaangevende leverancier van SaaS ERP software, heeft ter financiering van de inkoop eigen aandelen een mezzanine lening aangetrokken bij Pride Capital Partners. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Status: afgelost november 2018

Talkwalker (exit)

Social Media Analytics • December 2016 • Groeifinanciering

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan Talkwalker

Talkwalker, een grote speler in de social media analytics markt, heeft een lange termijn investering van € 5 miljoen aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. Met deze investering is Talkwalker in staat om de verdere ontwikkeling van het technologische platform te versnellen (met name Artificial Intelligence) en daarnaast de salesteams in Europa en de US fors uit te breiden.

Status: afgelost december 2017

ABIT (exit)

Credit Management Software • Juli 2016 • Overnamefinanciering

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan ABIT

ABIT, een leidende IT solutions provider in Duitsland in proces georiënteerde credit- en debt collection software, heeft gebruik gemaakt van een mezzanine van Main Mezzanine Capital voor de gedeeltelijke financiering van de acquisitie van EuroSystems. Door de fusie van ABIT en EuroSystems ontstaat een combinatie van 2 sterke ondernemingen met leidende marktposities in de Benelux en DACH.

Status: afgelost juli 2017

MUIS Software (exit)

Administrative Software • Januari 2016 • Management buy-out

Management MUIS Software realiseert buy-out

MUIS Software is leverancier van administratieve software, van internetboekhouden tot ERP toepassingen. Het management onder leiding van Mattijs Wilms heeft een management buy-out van Multi User Informatie Systemen BV gerealiseerd. Deze buy-out is mede gefinancierd door Rabobank en Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost maart 2017

Lunatech (exit)

ICT Services • December 2015 • Management buy-out

Management realiseert MBO van Lunatech

Lunatech is opgericht in 1993 en gevestigd in Rotterdam. Ze zijn gespecialiseerd in het koppelen en structureren van koppelingen tussen back-end en front-end applicaties. Lunatech biedt ondersteuning bij complexe IT systeemintegratie- en migratieprojecten en ondersteunt organisaties op het gebied van ICT. De onderneming biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen waaronder consultancy en het leveren van projectteams van Scala professionals. Lunatech levert haar diensten aan aansprekende klanten in Nederland en Frankrijk.

Status: afgelost november 2016

OnGuard (exit)

Credit Management Software • December 2014 • Management buy-out

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van een management buy-out een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost november 2016

www.onguard.nl

The Valley (exit)

Marketing & Communication • Mei 2015 • Groeifinanciering

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan The Valley

The Valley, een vooraanstaande technology driven marketing en communicatie onderneming, heeft ter financiering van haar groeiambities en de verdere uitrol van haar eigen dataplatform Nominow een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost juni 2016

OnGuard (exit)

Credit Management Software • April 2014 • Balansversterking

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van haar internationale expansie een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Status: afgelost december 2014

www.onguard.nl

Onze website maakt gebruik van cookies.

Bel me terug

reCAPTCHA is required.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

reCAPTCHA is required.

Doe de check

Pagina-einde

1. Hoeveel medewerkers heeft uw onderneming?

Pagina-einde *

2. In welke sector bent u actief?

Pagina-einde

3. Wat is de omzet van uw onderneming?

Pagina-einde

4. Wat bent u voornemens te financieren?

Pagina-einde

Bent u benieuwd wat een mezzaninelening in uw situatie kan betekenen?
Laat onderstaand uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt hier meer lezen over enkele praktijkvoorbeelden

reCAPTCHA is required.